Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır çıtır taze fasulye pişirmek için iki farklı yöntem önerilmektedir:
- Fırında Çıtır Fasulye Tarifi:
- Malzemeler: 3/4 su bardağı ekmek kırıntısı, 1/4 çay kaşığı sarımsak tozu, 1/4 çay kaşığı soğan tozu, 1/4 çay kaşığı kırmızı biber, 1/4 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 2 adet yumurta, 1 kg taze börülce fasulyesi, zeytinyağı 1.
- Hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp kesin ve bir kaba alın. Yumurtaları çırpın, ekmek kırıntısı karışımına ekleyin ve fasulyeleri bu karışıma bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek kat halinde yerleştirin ve üzerine zeytinyağı püskürtün. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Süre sonunda tepsiyi çıkarıp diğer yüzlerini çevirerek iyice gevrek olana kadar pişirmeye devam edin 1. Yanında naneli süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz 1.
- Airfryerda Çıtır Fasulye Tarifi:
- Malzemeler: 1 su bardağı kuru fasulye, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) 3.
- Hazırlanışı: Fasulyeleri iyice yıkayın ve bir gece önceden suda bekletin 3. Bekletilen fasulyeleri süzün ve temiz bir tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın 3. Haşlanmış fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın ve fazla suyunu kağıt havlu ile iyice kurulayın 3. Geniş bir kaba alıp sıvı yağ, tuz ve isteğe bağlı baharatları ekleyerek karıştırın 3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara ara karıştırarak kızarana kadar pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: