Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde pizza yapmak için kullanılabilecek bazı fırın taşı türleri:
- Seramik pizza taşları 15. Kilden yapılır, uygun fiyatlı ve kullanımı kolaydır 1. Ancak dikkatli kullanılmazsa çatlayabilir ve diğer türlere göre daha uzun bir önceden ısıtma süresi gerektirir 1.
- Kordiyerit pizza taşları 15. Yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir mineralden yapılır 1. Seramik taşlara göre daha pahalıdır ancak daha dayanıklıdır ve ısıyı hızlı ve eşit bir şekilde dağıtır 15.
- Dökme demir pizza taşları 15. Dayanıklıdır, ısıyı iyi korur ve çok yönlüdür 1. Ancak ağırdır, kullanımı zordur ve kullanımdan önce baharat gerektirebilir 1.
- Çelik pizza taşları 45. Hızlı ısınan ve temizliği kolay olan bir pişirme taşıdır 4. Ancak seramik ve kordiyerit taşlara göre daha pahalıdır 5.
Fırın taşı seçerken boyut, kalınlık, malzeme ve fiyat gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: