Buradasın
Elektrikli pizza fırınında taş kullanılır mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pizza taşı, ısıyı eşit bir şekilde dağıtarak hamurun her tarafının aynı derecede pişmesini sağlar ve pizzanın altının çıtır, içinin yumuşak kalmasına yardımcı olur 23.
Elektrikli pizza fırınında pizza taşı kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Fırın ısısı 2. Fırının mümkün olan en yüksek sıcaklığa ayarlanması, pizzanın alt kısmının hızlı ve eşit bir şekilde pişmesini sağlar 2.
- Taşı önceden ısıtma 24. Taşın fırının tabanına yerleştirilmesi ve fırının en az 250°C’ye kadar ısıtılması gereklidir 2. Bu, taşın tamamen ısınmasını sağlar 2.
- Hamur kalınlığı 2. Kalın hamurlar, taşın tüm sıcaklığını emebilir ve bu da pizzanın alt kısmının pişmemesine neden olabilir 2.
Pizza taşı kullanımı, fırının modeline ve kullanım kılavuzuna göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: