Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde fındık ezmesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kavrulmuş iç fındık 24;
- 1-2 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı) 25;
- 1 yemek kaşığı fındık yağı veya zeytinyağı 25;
- Bir tutam tuz (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Fındıkları mutfak robotuna veya güçlü bir blendera koyun 2.
- İlk etapta fındıklar un haline gelecektir 2. Birkaç dakika daha çekerek kremamsı bir kıvam elde edin 2.
- Fındıkların yağını salması için karıştırma işlemine devam edin 2. Daha pürüzsüz bir kıvam için 1 yemek kaşığı fındık yağı veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz 2.
- Daha tatlı bir fındık ezmesi için bal veya akçaağaç şurubu ekleyin 2.
- Hazırladığınız fındık ezmesini temiz bir cam kavanoza koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz 2.
Bu tarif, yaklaşık 2 bardak fındık ezmesi yapar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: