Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde doğal gıda boyası yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve yöntemleri kullanabilirsiniz:
- Havuç (Turuncu Renk): 5-6 havucu katı meyve sıkacağında sıkıp, 1 veya yarım yemek kaşığı şeker ekleyerek kaynatın 1. Şurup kıvamına gelip soğuduğunda kullanabilirsiniz 1.
- Ispanak (Yeşil Renk): Ortalama bir demet ıspanağı robottan geçirip 4-5 yemek kaşığı şekerle kaynatın 1.
- Pancar (Kırmızı/Pembe Renk): 3 adet orta boy pancarın suyunu 3 tepeleme yemek kaşığı toz şekerle kaynatın 2. Eğer pembe renk istiyorsanız, içine karbonat veya nişasta ekleyin 1.
- Kırmızı Lahana (Mor Renk): Küçük boy bir kırmızı lahananın suyunu çıkarıp, 4-5 kaşık toz şekerle kaynatın 2.
- Safran veya Aspir (Sarı Renk): Safran veya aspir otunu toz halinde hamur ve kremalarınıza doğrudan ilave edebilirsiniz 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: