Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde bebek bisküvisi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı tam buğday unu 13
- 1 çay bardağı pirinç unu 13
- 1 çay bardağı irmik 13
- 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt 1
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı pekmez (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Yoğurma kabına tam buğday unu, irmik ve pirinç ununu alın 1.
- Yoğurt, tereyağı ve pekmezi ilave ederek toparlanıncaya kadar yoğurun 1.
- Toparlanan hamurdan 15 eşit parça koparın ve elinizle yuvarlayarak 5-6 cm aralıklarla yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin 1.
- İster kalıpla isterseniz çatalla bastırarak bebe bisküvilerine şekil verin 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin 1.
- Bisküviler tamamen soğuduğunda tepsiden alın ve kapaklı bir kap içinde muhafaza edin 1.
Bu tarif, 6 ay üzeri ek gıdaya başlayan ve herhangi bir besin alerjisi bulunmayan bebekler için uygundur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: