• Buradasın

    Bebek bisküvisi için hangi tereyağı kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bebek bisküvisi yapımında tuzsuz tereyağı kullanılması önerilir 3.
    Bebek bisküvisi tariflerinde tereyağı yerine sade yağ da kullanılabilir 3.
    Bebekler için hazırlanan gıdalarda margarin kullanılması önerilmez 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Evde bebek bisküvisini nasıl yapabilirim?

    Evde bebek bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler: 2 çay bardağı organik tam buğday unu; 2 çay bardağı pirinç unu; 1 çorba kaşığı tereyağı; 1 çorba kaşığı zeytinyağı; 1/2 çay bardağı irmik; 3/4 su bardağı yoğurt. Yapılışı: 1. Un hariç tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. 2. Homojen bir karışım elde ettiğinizde azar azar unu ekleyin. 3. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamuru elinizle iki uzun şerit haline getirin ve 2 parmak genişliğinde kesin. 5. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve üzerine çatalla izler yapın. 6. 170 dereceye ısıtılmış fırında, üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Not: Bu tarifi uygulamadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.