Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli sebzeli ratatouille sosu nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, ratatouille (ratatuy) sosu için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 1/2 adet soğan 1;
- 1 adet kapya biber 1;
- 2 adet domates 1;
- 3-4 dal taze kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 diş sarımsak (opsiyonel) 1.
Sosun yapılışı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Közlemek için kapya biberi ocak üzerine bir sac koyun 1.
- Biber hala sıcakken, lezzetini koruması için üzerini streç filmle kapatıp bir tabağa alın 1.
- Mutfak robotuna domatesleri ekleyerek püre haline getirin 1.
- Közlenmiş kırmızı biberin kabuklarını soyarak mutfak robota ekleyin ve domateslerle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın 1.
- Zeytinyağı ile incecik doğradığınız soğanı bir tavaya alın ve kısık ateşte yavaşça kavurmaya başlayın 1.
- İsteğe bağlı olarak sarımsak ekleyerek kavurma işlemine devam edin 1.
- Yumuşayan soğanların üzerine domates sosunu ekleyin 1.
- Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği ilave edin 1.
- Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin 1.
- Kıvamı hafif koyulaşan sosun içinden kekiği çıkarın ve fırına dayanıklı bir kabın tabanına sosu yayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: