• Buradasın

    Ratatouille içine hangi et konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ratatuy (Ratatouille) yemeğinin içine et konmaz, çünkü bu bir vejetaryen sebze yemeğidir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Etli sebzeli ratatouille sosu nasıl yapılır?

    Etli sebzeli ratatouille sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 adet patlıcan - 2 adet patates - 2 adet kabak - 3 adet domates - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 adet soğan - 2 diş sarımsak - 1 su bardağı rendelenmiş domates - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve karabiber - 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1. Bir tencere içerisinde küp küp doğranmış soğanları alıp zeytinyağında iyice kavurun. 2. Sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekledikten sonra domates püresini ekleyin ve 5 dakika kısık ateşte pişirin. 3. Yıkanmış sebzeleri eşit kalınlıkta halka halka dilimleyin. 4. Yuvarlak veya dikdörtgen bir fırın kabının tabanını yağlayıp biraz pişirdiğiniz sostan dökün. 5. Sosun üzerine sırayla sebzeleri dizin. 6. Tüm sebzeler dizildikten sonra üzerlerine kalan sosu dökün ve 25 dakika 170 derecede pişirin. 7. Fırından çıkan yemeğin üzerine dilerseniz biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

    Ratatouille nasıl yapılır?

    Ratatuy (Ratatouille) yapımı için gerekli malzemeler: 2 adet patlıcan; 2 adet kabak; 2 adet patates; 3 adet domates; 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber; 2 dal taze kekik; 1 yemek kaşığı toz şeker; 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Yapılışı: 1. Domates sos için bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı alınıp ısıtılır. 2. Isınan yağa ince yemeklik doğranan soğan eklenir ve kavrulur. 3. Sarımsak ilave edilir. 4. Domates rendesi ve kalan malzemeler eklenerek pişirilir. 5. Sebzeler yıkanır ve halka halka doğranır. 6. Bir fırın kabına domates sos dökülür ve üzerine halka şeklinde dizilen sebzeler yerleştirilir. 7. Üzerine yağ gezdirilir ve yağlı kağıt ile üzeri kapatılarak 180 derecede 40 dakika pişirilir. 8. Yağlı kağıt üzerinden alınır ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!