Etli sebzeli ratatouille sosu nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, ratatouille (ratatuy) sosu için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1/2 adet soğan; 1 adet kapya biber; 2 adet domates; 3-4 dal taze kekik; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber; 2 diş sarımsak (opsiyonel). Sosun yapılışı için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Közlemek için kapya biberi ocak üzerine bir sac koyun. 2. Biber hala sıcakken, lezzetini koruması için üzerini streç filmle kapatıp bir tabağa alın. 3. Mutfak robotuna domatesleri ekleyerek püre haline getirin. 4. Közlenmiş kırmızı biberin kabuklarını soyarak mutfak robota ekleyin ve domateslerle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. 5. Zeytinyağı ile incecik doğradığınız soğanı bir tavaya alın ve kısık ateşte yavaşça kavurmaya başlayın. 6. İsteğe bağlı olarak sarımsak ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 7. Yumuşayan soğanların üzerine domates sosunu ekleyin. 8. Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği ilave edin. 9. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. 10. Kıvamı hafif koyulaşan sosun içinden kekiği çıkarın ve fırına dayanıklı bir kabın tabanına sosu yayın. Ratatouille sosunun yapılışı ile ilgili daha fazla bilgiye yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve ye-mek.net gibi sitelerden ulaşılabilir.