Et yahni yaparken eti mühürlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekir: 1. Et seçimi: Kaliteli, yüksek aromalı ve mermerimsi yağ dokusuna sahip bir et tercih edilmelidir. 2. Tavanın ısıtılması: Döküm tava, ocakta yüksek ateşte yaklaşık 8-9 dakika ısıtılmalıdır. 3. Yağlama ve tuzlama: Tavaya eti koymadan önce ayçiçeği, mısırözü ya da fındık yağı gibi kızartmada kullanılan yağlardan biri ile bir fırça yardımı ile her iki tarafı iyice yağlanır ve ardından deniz tuzu ile tuzlanır. 4. Etin tavaya konulması: Et, tavaya yavaşça bırakılır ve o şekilde sabit tutulur. 5. Pişirme: Etin bir yüzünün mühürlenmesi 3-5 dakika sürer. Eti dinlendirmek için, alüminyum folyoyu parlak kısmı altta kalacak şekilde mutfak tezgahı üzerine açıp eti sarıp 3-4 dakika dinlendirmek önerilir.