Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et suyu çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı et suyu (dondurucudan çıkmışsa çözünmüş olmalı) 2;
- 2,5 su bardağı sıcak su 2;
- 1 çay bardağı şehriye (arpa şehriye kullanılabilir) 2;
- 1,5 yemek kaşığı un 2;
- 1 yumurta 2;
- 1 su bardağı yoğurt 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Et suyunu ve sıcak suyu bir tencereye alıp kaynatın 2.
- Kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edin ve ocağın altını kısarak pişmeye bırakın 2.
- Bu sırada terbiyeyi hazırlayın: Un, yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpın, ardından çorbadan 1-2 kepçe ekleyip tekrar çırpın 2.
- Hazırladığınız terbiyeyi tencereye kontrollü bir şekilde ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın 2.
- Altını kısarak sürekli karıştırarak çorbanın yeniden kaynamasını bekleyin 2.
- Kaynar hale gelince rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ekleyin 2.
- Üzeri için tereyağını eritip kırmızı toz biberi ekleyin, çorbanın üzerine dökün 2.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: