Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et suyu çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram et (tercihen dana eti) 2;
- 2 litre su 2;
- 1 adet soğan 2;
- 2 adet havuç 2;
- 1 adet kereviz 2;
- 1 adet patates 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2;
- Yarım çay bardağı limon suyu (isteğe bağlı) 2;
- Yeşil soğan ve maydanoz (süsleme için) 2.
Yapılışı:
- Et, tencereye konulup üzerine su eklenir ve kaynamaya bırakılır 2. Kaynadıktan sonra yüzeyde oluşan köpükler alınmalıdır 2.
- Havuç, kereviz ve patates gibi sebzeler, et suyuna lezzet katmak için doğranarak eklenir 2. Soğan ise bütün olarak tencereye atılabilir veya doğrayarak eklenebilir 2.
- Bu aşamada tuz ve karabiber de ilave edilir 2.
- Tüm malzemeler, kısık ateşte yaklaşık 1.5 - 2 saat boyunca pişirilmelidir 2.
- Pişirme süresi sonunda, et suyunu süzerek sebzeleri ve eti ayırmak gerekir 2. Et, küçük parçalara ayrılarak çorbanın içerisine eklenebilir 2.
- İsteğe bağlı olarak limon suyu da eklenerek servis yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: