Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Esnaf lokantalarında sıkça sunulan yemekler şunlardır:
- Kelle Paça Çorbası: Kelle ve paçanın terbiye edilmesiyle hazırlanan şifa deposu bir çorba 1.
- İzmir Köfte: Orta yağlı kıyma, soğan, biber, galeta unu ve baharatlarla hazırlanan, domates ve salça sosuyla zenginleştirilen bir yemek 1.
- Etli Yaz Türlüsü: Patlıcan, havuç, domates, kabak, patates ve kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanan bir yemek 1.
- Elbasan Tava: Kuzu but, yoğurt ve un karışımından oluşan geleneksel bir Arnavut yemeği 1.
- Patlıcan Musakka: Patlıcan, kıyma, domates, salça ve baharatlarla hazırlanan bir yemek 12.
- İç Pilav: Baldo pirinç, kuzu ciğeri, kuş üzümü, dolmalık fıstık, et suyu ve baharatlarla hazırlanan tamamlayıcı bir yemek 1.
- Kuru Fasulye: Soğan, domates ve salça ile pişirilen, kuşbaşı dana eti ile daha lezzetli hale getirilen bir yemek 12.
- Hasanpaşa Köftesi: Fırında köfte patatesin tahtını sallayan, evde yapımı kolay bir yemek 2.
- Fırın Sütlaç: Pirincin en güzel hali ve sütlü tatlıların en sevileni 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: