Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Esmer ve beyaz un arasındaki temel farklar şunlardır:
- Besin Değeri: Esmer un, tam buğday ununun kepeği ve özüyle birlikte işlenmiş halidir ve daha fazla lif, vitamin ve mineral içerir 13. Beyaz un ise rafine edilmiş olup, besin maddeleri açısından fakirleştirilmiştir 1.
- İşleme: Esmer un, daha az işlenmiş bir üründür 3. Beyaz unun üretiminde ise buğday çekirdeğinin besin açısından zengin kepeği ve rüşeymi uzaklaştırılır 5.
- Renk: Esmer unun rengi, içerdiği melas nedeniyle kahverengidir 2. Beyaz un ise beyazdır 2.
- Kullanım Alanı: Her iki un türü de ekmek, kek, kurabiye ve makarna yapımında kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: