Buradasın
Eski yaz karsambaç dondurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski yaz karsambaç dondurması şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
- 1 kase temiz kar veya rendelenmiş buz 3;
- 2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi (pekmezli için) 3;
- 1 yemek kaşığı gül şurubu ve 20 ml bal (ballı için) 3.
Yapılışı:
- Pekmezli için: Karın üzerine pekmezi gezdirin, kaşıkla karıştırarak yayılmasını sağlayın 3.
- Ballı için: Karı bir kaseye alıp kaşıkla karıştırın 3. Bal ve suyu başka bir kasede karıştırarak şurup haline getirin 3. Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve kaşıkla karıştırın 3.
- Üzerine gül şurubu ekleyebilirsiniz 3.
Karsambaç yapımında mutlaka temiz kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz parçalarına yer verilmelidir 3.
Karsambaç, Toroslarda kışın yağan karın sıkıştırılarak blok haline getirilmesi ve derin kuyularda saklanıp, yaz aylarında satılmak üzere indirilmesiyle yapılır 24. Servis esnasında, bu kar geniş bakır bir kaba kazınır ve içinde hızlıca karıştırıldıktan sonra kaselere konarak üzerine gül, portakal şurubu veya üzüm pekmezi eklenerek satılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: