Hamur kesici ve kazıyıcı kullanımı: Hamur kesici: Kavrama: Bıçağı sapından iyi bir şekilde kavrayarak ileri doğru itmek düzgün parçalar elde etmeyi sağlar. Kullanım: Hamur kesici, hamurun eşit parçalara bölünmesi, şekillendirilmesi ve fazla kısımların alınması için kullanılır. Hamur kazıyıcı: Açı: Hamuru yüzeyden kaldırmak için kazıyıcıyı 90 derece açıyla, hamuru bezelere ayırmak veya şekillendirmek için ise daha eğik bir açıyla tutmak gerekir. Kullanım: Hamurun tezgaha yapışmasını engeller, malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlar ve hamurun şekillendirilmesine yardımcı olur. Kullanım ipuçları: Metal hamur kazıyıcı ve bıçak gibi ürünlerin performansını korumak için düzenli olarak bileme yapılmalıdır. Hamur kesici ve kazıyıcıların yıkandıktan sonra hemen kurulanması önerilir. Kullanım sırasında yaralanmaları önlemek için parmaklara dikkat edilmelidir.