Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzincan deri tulum peyniri, serin ve kuru bir ortamda saklanmalıdır 4. Buzdolabında muhafaza edilmesi tavsiye edilir 4. Açıldıktan sonra hava almayacak şekilde kapatılmalıdır 4.
Saklama yöntemleri:
- Hava almayan kaplar: Tulum peyniri, hava almayan bir kap veya özel saklama torbalarında saklanmalıdır 23.
- Sıvı yağ ile kaplama: Tulum peyniri, zeytinyağı gibi bir sıvı yağ ile kaplanarak saklanabilir 2. Bu yöntem, peynirin yüzeyini koruyarak kurumasını engeller 2.
- Fırın kağıdı veya alüminyum folya ile sarma: Fırın kağıdı veya alüminyum folya, peynirin hava almasını engelleyerek tazeliğini korur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: