Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en verimli tarım arazileri, Akdeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde bulunmaktadır 4.
- Akdeniz Bölgesi: Sıcak ve ılıman iklimi sayesinde zeytin, narenciye, üzüm, sebze ve tahıl gibi ürünlerin yetiştirilmesine uygundur 4.
- Ege Bölgesi: Zeytin, üzüm ve narenciye üretimi ile öne çıkar 4.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Modern sulama yöntemleri ile dikkat çeker 4.
- Karadeniz Bölgesi: Çay ve fındık üretimi ile bilinir 4.
- İç Anadolu Bölgesi: Tahıl yetiştiriciliği için elverişlidir 4.
Ayrıca, Konya, Türkiye'nin en büyük tarım alanına sahip ili olup, "tahıl ambarı" olarak bilinmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: