Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Datça bademi, Türkiye'nin Muğla ilinde bulunan Datça yarımadasında yetişir ve 82 özgün türe sahiptir 13. Bu türler, boyutları, şekilleri, renkleri ve lezzetleri bakımından farklılık gösterir 3.
Datça bademinin en lezzetli türleri arasında Ak badem ve Nurlu badem bulunur 1.
- Ak badem: Kavrulduğunda aroması yoğunlaşır ve tuz tutulumu ile kavrulması durumunda bile sağlıklı kalır 1.
- Nurlu badem: Çiğ tüketime uygundur ve çağla tadını yoğun verir 1.
Ayrıca, Karlı Badem, Antep Pazarı Badem İçi, Can Kardeşler Kuruyemiş Kavrulmuş Özel Badem gibi farklı badem türleri de lezzetli seçenekler arasında yer alır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: