Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Arabica 235. Dünya kahve üretiminin yaklaşık %60'ını oluşturan Arabica çekirdekleri, yumuşak, aromatik ve hafif tatlı bir tada sahiptir 23. Yüksek rakımlı bölgelerde yetişen bu çekirdekler, düşük kafein içeriği ile daha hafif bir içim sunar 23.
- Robusta 235. Dünya üretiminin yaklaşık %40'ını oluşturan Robusta çekirdekleri, daha sert, acımsı ve yüksek kafeinlidir 23. Genellikle espresso harmanlarında kullanılır 23.
Ayrıca, Liberica, Excelsa gibi daha az yaygın olan kahve çekirdekleri de farklı ve özel tat profilleri sunar 14.
Kahve çekirdeğinin kalitesi, yetiştiği bölgenin toprak yapısı, iklimi ve yükseklik gibi faktörlere bağlı olarak değişir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: