Tavuk tantuni en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz: Malzemeler: - 2 adet tavuk göğsü - 3 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı tereyağı - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber - 1 çay kaşığı kekik - 1 adet kuru soğan - 1 adet domates - 1 adet yeşil biber - 1/2 demet maydanoz - 2 yemek kaşığı limon suyu - Lavaş ekmeği veya dürüm ekmeği Yapılışı: 1. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın. 2. Tavayı orta ateşte ısıtın, sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. 3. Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. 4. Tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin. 5. Kuru soğanı piyazlık doğrayın, üzerine limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. 6. Domates ve yeşil biberi küçük küpler halinde doğrayın. 7. Maydanozu ince kıyın. 8. Lavaş ekmeğini tavada ısıtın. 9. Üzerine tavuk harcını koyun, doğranmış domates, biber, soğan ve maydanoz ekleyin. 10. Lavaşı rulo şeklinde sararak servis yapın.