Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi meyve seyreltmesi iki ana yöntemle yapılabilir: elle seyreltme ve kimyasal maddelerle seyreltme.
1. Elle Seyreltme: Bu yöntemde meyveler el ile koparılıp atılır 12. Seyreltme, meyve tutumundan itibaren yapılabilir ve en geç Haziran dökümünden sonra mutlaka yapılmalıdır 2. Her 15-20 cm'de bir meyve kalacak şekilde seyreltme gerçekleştirilir 14.
2. Kimyasal Maddelerle Seyreltme: Bu yöntemde ağaçlara Dinitro bileşikleri, kreozot yağı, bitkisel hormonlar ve NAA (Naftalin Asetik Asit) gibi kimyasallar uygulanır 13. Uygulama, çiçek zamanı ve çiçeklenmeden sonraki genç meyve devresinde yapılır 1.
Seyreltme işlemi, meyve ağaçlarının daha az sayıda fakat daha büyük ve kaliteli meyveler üretmesini sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: