Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kıvırcık marul, kişisel tercihlere göre değişebilir. Ancak, bazı kıvırcık marul çeşitleri şunlardır:
- Kırmızı kıvırcık marul 3. 100 gramında 140,3 µg K vitamini ve 7,6 mg kuersetin bulunur 3.
- Gevrek marul (crisphead) 2. Çıtır bir dokuya sahiptir ve bol suyla yıkandıktan sonra salata ve sandviçlere eklenir 2.
- Yaz gevrek marul (Batavia marul ve Fransız Gevreği) 4. Hafif acı bir tada sahip kıvırcık yaprakları vardır ve genellikle salatalarda dolgu maddesi olarak kullanılır 4.
Ayrıca, kıvırcık marul seçerken yaprakların taze, canlı yeşil renkte ve pörsümüş olmaması, sararmış, kahverengileşmiş, yumuşamış yapraklar içermemesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: