En iyi kartopu tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 200 ml soğuk krema - 1 su bardağı toz şeker - 3,5-4 su bardağı Hindistan cevizi Yapılışı: 1. Kremayı toz şekerle birlikte bir kaba alın ve mikserle hafifçe kabarıp şekerler eriyene dek çırpın. 2. Hindistan cevizini 3 seferde olmak üzere azar azar kremaya ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. 3. Kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha Hindistan cevizi ilave edin ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. 4. Karışımı buzdolabından çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. 5. Dilerseniz çikolatalı sos dökerek veya sade haliyle servis edin. Ayrıca, bisküvili kartopu tarifi de mevcuttur. Bu tarifte gerekli malzemeler: - 1 paket petibör bisküvi - 1 su bardağı süt - 2 yemek kaşığı kakao - 1 paket vanilin - 1 su bardağı Hindistan cevizi (dış kaplama için) - 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) Hazırlanışı ise şu şekildedir: 1. Bisküvileri un haline getirin. 2. Bisküvi tozlarına süt, kakao, vanilin ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin ve iyice yoğurun. 3. Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. 4. Yuvarlanan topları Hindistan cevizine bulayıp buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin. 5. Soğuttuktan sonra servis tabağına alarak sunum yapın.