En iyi hububat olarak değerlendirilebilecek bazı türler şunlardır:
- Buğday: Tarihin eski çağlarından beri ekmeğin ana maddesini oluşturur ve orta yağışlı ve güneşli iklimleri tercih eder 12.
- Mısır: Besin yönünden zengin olup, sıcak iklim tahılları arasında yer alır 12.
- Arpa: Hazmı kolay bir bitki olup, hayvan yemi olarak da kullanılır 12.
- Çavdar: Önemli bir tarım bitkisi olup, çavdar unu buğday unundan daha esmer olur 12.
- Yulaf: Salkım gibi aşağı sarkan yapısı ile nemli-ılık yerlerde yetişir ve besin değeri yüksek bir tahıldır 12.
Bu türler, dünya genelinde en çok üretilen ve tüketilen hububat ürünleri arasında yer almaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
5 kaynak
Daha fazla bilgi al