• Buradasın

    En iyi dere balığı hangisi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En iyi dere balığı olarak değerlendirilebilecek bir balık türü bulunamadı. Ancak, Türkiye'de bulunan bazı lezzetli balık türleri şunlardır:
    • Çipura 2. Genellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında tutulur 2.
    • Levrek 2. Hem Akdeniz, hem Karadeniz, hem de Ege kıyılarında tutulur 2.
    • Barbun 15. Derin su balığı olduğu için Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de lezzetli kabul edilir 5.
    • Hamsi 25. Adı Karadeniz ile özdeşleşen hamsi, kızartması, buğulaması ve ızgarasıyla bilinir 25.
    • Lüfer 125. İstanbul Boğazı'nda avlanır, en lezzetli olanı Boğaz lüferi olarak kabul edilir 15.
    Balık türleri ve lezzetleri kişisel tercihlere göre değişebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dere balığı lezzetli mi?

    Dere balığı, lezzetli bir tatlı su balığı türüdür. Eti lezzetli olan dere balıkları genellikle birçok balığa av olmaktadır. Dere balığının lezzetli olması, aynı zamanda şu özelliklerine de bağlıdır: Besin değeri. Pişirme yöntemleri. Ancak, avlanan dere balıklarının zehirli olup olmadığını bilmeden tüketilmemesi önerilir.

    Hangi dere balıkları yenir?

    Yenebilen bazı dere balıkları: Alabalık (Salmo trutta). Sazan (Cyprinus carpio). Levrek (Micropterus salmoides). Siraz (Barbus plebejus). Kızılkanat (Scardinius erythrophthalmus). Dere kaya balığı ise genellikle olta yemi olarak kullanılır ve eti tüketilmez.

    Dere balığı için hangi iğne kullanılır?

    Dere balığı için çapraz iğne veya çember iğne kullanılması önerilir.

    En çok hangi balık hangi suda bulunur?

    En çok bulunan balık türleri ve yaşam alanları: Hamsi: Karadeniz, ayrıca Marmara, Akdeniz ve Azov Denizi'nde bulunur. İstavrit: Mevsimlere göre Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de dolaşır, sürü halinde yaşadığı için avlanması kolaydır. Levrek: Soğuk ve ılık suları sever, kıyı suları, sahiller ve akarsuların denize döküldüğü yerlerde yaşar. Palamut: Ilık ve sıcak denizleri sever, hem açıkta hem de kıyı bölgelerde yaşar. Uskumru: Kuzey Denizi, Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de yaşar, denizin 200 metre derinliklerinde görülür. Sardalya: Ege ve Marmara'da yerli olarak yaşar, yaz aylarında kıyılara yaklaşırken, kış aylarında derin sulara çekilir. Kalkan: Çoğunlukla Karadeniz'de görülür, nadiren Marmara ve Ege'de de bulunabilir, dip balığı olduğu için kumlu ve çamurlu yüzeylerde yaşar. Somon: Finlandiya, İsveç ve Norveç'te yaşar, ülkemizde ise Karadeniz'de görülür.