Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi dere balığı olarak değerlendirilebilecek bir balık türü bulunamadı. Ancak, Türkiye'de bulunan bazı lezzetli balık türleri şunlardır:
- Çipura 2. Genellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında tutulur 2.
- Levrek 2. Hem Akdeniz, hem Karadeniz, hem de Ege kıyılarında tutulur 2.
- Barbun 15. Derin su balığı olduğu için Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de lezzetli kabul edilir 5.
- Hamsi 25. Adı Karadeniz ile özdeşleşen hamsi, kızartması, buğulaması ve ızgarasıyla bilinir 25.
- Lüfer 125. İstanbul Boğazı'nda avlanır, en lezzetli olanı Boğaz lüferi olarak kabul edilir 15.
Balık türleri ve lezzetleri kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: