• Buradasın

    En çok hangi balık hangi suda bulunur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En çok bulunan balıklar ve yaşadıkları sular şu şekildedir:
    1. Hamsi: Karadeniz, ayrıca Marmara, Akdeniz ve Azov Denizi'nde bulunur 1.
    2. İstavrit: Mevsimlere göre Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de dolaşır, sürü halinde yaşadığı için avlanması kolaydır 1.
    3. Levrek: Soğuk ve ılık suları sever, kıyı suları, sahiller ve akarsuların denize döküldüğü yerlerde yaşar 1.
    4. Palamut: Ilık ve sıcak denizleri sever, hem açıkta hem de kıyı bölgelerde yaşar, en elverişli yerler İstanbul ve Çanakkale boğazıdır 1.
    5. Uskumru: Kuzey Denizi, Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de yaşar, denizin 200 metre derinliklerinde görülür 1.
    6. Sardalya: Ege ve Marmara'da yerli olarak yaşar, yaz aylarında kıyılara yaklaşırken, kış aylarında derin sulara çekilir 1.
    7. Kalkan: Çoğunlukla Karadeniz'de görülür, nadiren Marmara ve Ege'de de bulunabilir, dip balığı olduğu için kumlu ve çamurlu yüzeylerde yaşar 1.
    8. Somon: Finlandiya, İsveç ve Norveç'te yaşar, ülkemizde ise Karadeniz'de görülür 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi aylarda hangi balık yenir?

    Hangi aylarda hangi balıkların yenmesi gerektiği şu şekildedir: - Ocak: Lüfer, hamsi, istavrit, mezgit, çinekop. - Şubat: Hamsi, istavrit, lüfer, mezgit. - Mart: Kalkan, levrek, mercan. - Nisan: Kalkan, levrek, mercan, kılıç balığı. - Mayıs: Levrek, mercan, dil balığı. - Haziran: Barbun, levrek, kılıç balığı. - Temmuz: Barbun, levrek, kılıç balığı. - Ağustos: Palamut, sardalya, barbun. - Eylül: Palamut, sardalya, lüfer. - Ekim: Palamut, lüfer, istavrit. - Kasım: Palamut, lüfer, hamsi. - Aralık: Palamut, lüfer, hamsi, istavrit.

    Balıklar en çok hangi suyu sever?

    Balıklar en çok soğuk ve temiz suyu severler.

    Hangi balık hangi mevsimde lezzetli olur?

    Hangi balığın hangi mevsimde lezzetli olduğu şu şekildedir: - Ocak: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit. - Şubat: Kalkan, hamsi, levrek, mezgit. - Mart: Kefal, levrek, kalkan. - Nisan: Kalkan, mercan, kılıç balığı. - Mayıs: Levrek, dil balığı, tekir, kılıç. - Haziran: Barbun, mercan. - Temmuz: Sardalya, barbun, levrek. - Ağustos: Çingene palamutu, sardalya, kılıç. - Eylül: Palamut, sardalya, barbun, lüfer. - Ekim: Palamut, lüfer, hamsi. - Kasım: Torik, hamsi, lüfer. - Aralık: Tekir, hamsi, çipura.

    Balık çeşitleri kaça ayrılır?

    Balık çeşitleri üç ana gruba ayrılır: 1. Kıkırdaklı Balıklar: İskeletleri kıkırdaktan oluşan balıkları içerir, örnekler arasında köpekbalıkları ve ışınbalıkları bulunur. 2. Kemikli Balıklar: İskeletleri kemikten oluşan ve dünya üzerindeki balık türlerinin büyük kısmını oluşturan gruptur, örnekler arasında somon, ton balığı ve hamsi yer alır. 3. Agnatha (Çenesiz Balıklar): En ilkel balık türlerini içerir, örnekleri arasında yılanbalıkları ve lamba balıkları bulunur.

    Balık en çok nerede bulunur?

    Balıklar en çok Karadeniz bölgesinde bulunur.

    Denizde en çok hangi balık bulunur?

    Denizlerde en çok bulunan balık türü hamsidir.

    Türkiye'de en çok balık hangi denizde var?

    Türkiye'de en çok balığın bulunduğu deniz Karadeniz'dir.