Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana lokum, bonfile ve antrikot arasındaki seçim, kişisel damak zevkine ve kullanım amacına bağlıdır 3.
Bonfile, dananın sırt kısmından, omurganın altından elde edilir ve hayvanın en az hareket eden kas grubundan alındığı için çok yumuşaktır 134. Yağ oranı düşük olmasına rağmen lifleri ince ve sıkıdır, bu da ağızda eriyen bir doku sağlar 3. Bonfile, genellikle ızgara, tava veya fırında pişirilir 3.
Antrikot, dananın ön kaburga bölgesinden, omurganın hemen altında yer alan kaburga kısmından elde edilir 3. Bol miktarda yağ ve mermerleşme içerir, bu da ona zengin bir tat ve sulu bir doku kazandırır 3. Antrikot, ızgara, tava veya fırında pişirilmeye uygundur 3.
Dana lokum hakkında bilgi bulunamadı.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: