Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazlamalı Kaşarlı Et Sote Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- Yarım kilo dana rostoluk et 4
- 1 adet kalın bazlama 4
- 2 adet yeşil biber 4
- 1 adet kırmızı biber 4
- 1 adet soğan 4
- 1 adet domates 4
- 3 diş sarımsak 4
- 1 yemek kaşığı biber salçası 4
- 1 yemek kaşığı domates salçası 4
- 5 yemek kaşığı zeytin yağı 4
- 10-15 dilim kaşar peyniri 4
- Kimyon, karabiber, pul biber, kekik, toz kırmızı biber, tuz 4
Yapılışı:
- Etleri küçük küpler halinde doğrayıp yağ koyduğunuz tencereye alın 4. Suyunu salıp çektikten sonra iki su bardağı daha su koyup iyice pişirin 4.
- Biberleri, soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp kavrulmuş etin üzerine ekleyin 4.
- Sebzeler pişince domates, baharatlar ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin 4. Bu aşamada bir çay bardağı sıcak su ekleyin 4.
- Et suyunu çekince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın 4.
- Bazlamanın üstünü şapka şeklinde kesin, iç kısmını elinizle bastırıp düzeltin 4. Üzerine kaşar peyniri dizin 4.
- Etleri ekmeğin üzerine hafif bastırarak yayın 4. En üste yine kaşar peyniri dizin ve ekmeğin kapağını kapatın 4.
- Ekmeği iki kat alüminyum folyoya sarıp 250 derecelik fırında yarım saat pişirin 4. Sıcak servis yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: