Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel renkli makarna, kişisel tercihlere göre değişebilir. Ancak, farklı renklerdeki makarnaların her biri farklı besin değerleri ve sağlık yararları sunar 1. İşte bazı renkli makarna çeşitleri:
- Kırmızı Makarna: Pancarla veya pancar suyu ile pişirilerek elde edilir 1. Betalain içerir, bu madde vücut direncini artırır ve hücresel toksin yükünü hafifletir 1.
- Turuncu Makarna: Havuç ile pişirilir 1. Potasyum, K vitamini ve beta karoten açısından zengindir, kan basıncını dengeleyici ve kemik dostu etkileri vardır 1.
- Yeşil Makarna: Ispanak ile pişirilir 1. Kalsiyum, magnezyum ve bitkisel kaynaklı demir içerir, kemikleri güçlendirir ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olur 1.
- Mor Makarna: Böğürtlen ile pişirilir 1. C vitamini ve manganez içerir, kolajen sentezini uyarır ve kemik dostu etki gösterir 1.
- Siyah Makarna: Mürekkep balığı ile pişirilir 1. Protein ve omega 3 yağ asidi açısından zengindir, kalp ve beyin dostu etkileri vardır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: