• Buradasın

    En güzel peynirli patates nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel peynirli patates yapmak için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 4 orta boy patates 2;
    • 4 yemek kaşığı un 2;
    • 2 çay kaşığı tuz 2;
    • 1 kase rendelenmiş peynir 2.
    Yapılışı:
    1. Patatesleri soyup rendeleyin ve suyunu sıkın 2.
    2. Un, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın (peynir tuzluysa tuzu az atın) 2.
    3. Yanmaz yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyin 2.
    4. Karışımdan birer parça alarak yassılayıp veya kaşıkla koyup düzeltin 2.
    5. Önlü arkalı kızartın 2.
    Alternatif bir tarif:
    Malzemeler:
    • 6 adet patates (rende) 45;
    • 4-5 yemek kaşığı tuz 45;
    • 1 tutam karabiber 45;
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 45;
    • 200 gram kaşar peyniri (içi için) 45;
    • kavrulmuş susam ve deniz tuzu (üzeri için) 45.
    Yapılışı:
    1. Patatesleri rendeleyin ve bir karıştırma kabına alın 45.
    2. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırın 45.
    3. Aynı boydaki iki tavaya patatesleri bölüştürün ve orta ateşte pişirin 45.
    4. Tabanı hafifçe pişen patatesleri spatula ile ezin, düzleyin ve ateşi kısın 45.
    5. Taban kısımları pişince bir tabak yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin 45.
    6. Bir patatesin üzerine kaşar peyniri serpin, diğerini üzerine yerleştirin 45.
    7. Üzerine kavrulmuş susam ve deniz tuzu serpin, kenarlarına tereyağı parçaları koyun 45.
    8. Tavayı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin 45.
    9. Fırından çıkan patatesi soğutup spatula ile servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Peynirli patatesin içine ne konur?

    Peynirli patatesin içine aşağıdaki malzemeler konulabilir: Beyaz peynir: Küp doğranmış veya ezilmiş olarak eklenir. Taze soğan: İri kıyılmış olarak karışıma katılır. Çörek otu ve kişniş tohumu: Lezzet katmak için eklenir. Maydanoz veya dereotu: İsteğe bağlı olarak doğranıp karışıma dahil edilebilir. Zeytinyağı: Patatesleri tatlandırmak için kullanılabilir. Baharatlar: Karabiber, tuz, kırmızı biber gibi baharatlar eklenebilir.

    Patates yemeğinin içine ne konur?

    Patates yemeğinin içine şu malzemeler eklenebilir: Soğan. Sarımsak. Domates. Biber. Havuç. Tavuk veya et suyu. Zeytinyağı veya tereyağı. Baharatlar. Limon suyu. Yoğurt. Maydanoz. Hardal. Salça. Bezelye. Mantar. Köri. Şeker.

    Patatesin üzerine kaşar yerine ne koyabilirim?

    Patatesin üzerine kaşar peyniri yerine kullanılabilecek bazı alternatifler: Mozzarella peyniri; Dil peyniri; Eritilebilen başka peynir çeşitleri. Ayrıca, patatesin üzerine gravy sos veya peynir sosu da eklenebilir.

    En güzel patates yemeği nasıl yapılır?

    En güzel patates yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; 1 adet büyük boy kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. 2. İncecik doğradığınız kuru soğanı, zeytinyağını koyduğunuz bir tencerede pembeleşene dek kavurun ve ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 3. Patatesleri ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. 4. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 5. Sıcak sıcak servis edin. Patates yemeğine arzuya göre ince ince doğranmış yeşil biber katılabilir ve etsiz olarak da pişirilebilir.