• Buradasın

    En güzel peynirli patates nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel peynirli patates tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 500 gr patates 1
    • 2 soğan 1
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 1
    • 200 gr beyaz peynir 1
    • 4 yumurta 1
    • 100 gr tam buğday unu 1
    • 1 kase kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane karışımı 1
    • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1
    Yapılışı:
    1. Fırını 200 dereceye ayarlayın 1.
    2. Patatesleri ve soğanları rendeleyin, suyunun süzülmesi için bir süzgece alın 1.
    3. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı çok kısık ateşte kavurun ve ocaktan alın 1.
    4. Beyaz peyniri hamur karıştırma kabında çatalla ezin 1.
    5. Elenmiş unu, yumurtaları, rendelenmiş patatesi ve karamelize olmuş soğanı ekleyerek iyice karıştırın 1.
    6. Kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi de ilave ederek tatlandırın 1.
    7. Karışımı içi yağlanmış yuvarlak bir kalıba doldurun 1.
    8. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin 1.
    9. Fırından alıp dilimleyerek servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patates yemeğinin içine ne konur?

    Patates yemeğinin içine şu malzemeler eklenebilir: Soğan. Sarımsak. Domates. Biber. Havuç. Tavuk veya et suyu. Zeytinyağı veya tereyağı. Baharatlar. Limon suyu. Yoğurt. Maydanoz. Hardal. Salça. Bezelye. Mantar. Köri. Şeker.

    Patatesin üzerine kaşar yerine ne koyabilirim?

    Patatesin üzerine kaşar yerine mozzarella veya beyaz peynir koyabilirsiniz.

    En güzel patates yemeği nasıl yapılır?

    En güzel patates yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; 1 adet büyük boy kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. 2. İncecik doğradığınız kuru soğanı, zeytinyağını koyduğunuz bir tencerede pembeleşene dek kavurun ve ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 3. Patatesleri ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. 4. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 5. Sıcak sıcak servis edin. Patates yemeğine arzuya göre ince ince doğranmış yeşil biber katılabilir ve etsiz olarak da pişirilebilir.

    Peynirli patatesin içine ne konur?

    Peynirli patatesin içine aşağıdaki malzemeler konulabilir: Beyaz peynir: Küp doğranmış veya ezilmiş olarak eklenir. Taze soğan: İri kıyılmış olarak karışıma katılır. Çörek otu ve kişniş tohumu: Lezzet katmak için eklenir. Maydanoz veya dereotu: İsteğe bağlı olarak doğranıp karışıma dahil edilebilir. Zeytinyağı: Patatesleri tatlandırmak için kullanılabilir. Baharatlar: Karabiber, tuz, kırmızı biber gibi baharatlar eklenebilir.