Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel peynirli patates yapmak için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Patatesleri soyup rendeleyin ve suyunu sıkın 2.
- Un, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın (peynir tuzluysa tuzu az atın) 2.
- Yanmaz yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyin 2.
- Karışımdan birer parça alarak yassılayıp veya kaşıkla koyup düzeltin 2.
- Önlü arkalı kızartın 2.
Alternatif bir tarif:
Malzemeler:
- 6 adet patates (rende) 45;
- 4-5 yemek kaşığı tuz 45;
- 1 tutam karabiber 45;
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 45;
- 200 gram kaşar peyniri (içi için) 45;
- kavrulmuş susam ve deniz tuzu (üzeri için) 45.
Yapılışı:
- Patatesleri rendeleyin ve bir karıştırma kabına alın 45.
- Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırın 45.
- Aynı boydaki iki tavaya patatesleri bölüştürün ve orta ateşte pişirin 45.
- Tabanı hafifçe pişen patatesleri spatula ile ezin, düzleyin ve ateşi kısın 45.
- Taban kısımları pişince bir tabak yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin 45.
- Bir patatesin üzerine kaşar peyniri serpin, diğerini üzerine yerleştirin 45.
- Üzerine kavrulmuş susam ve deniz tuzu serpin, kenarlarına tereyağı parçaları koyun 45.
- Tavayı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin 45.
- Fırından çıkan patatesi soğutup spatula ile servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: