En güzel Kürt köftesini yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kg köftelik bulgur 1;
- 2 baş soğan 1;
- tuz, iki tutam reyhan 1;
- 2 kaşık un 1;
- süzülmüş yoğurt 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- kavurma (küçük parçalar halinde doğranmış) 1;
- 2 kaşık yağ 1.
Yapılışı:
- Ufak doğranmış soğanları tencereye koyun, üzerine bulgur, reyhan ve tuzu ekleyin 1.
- Yeterince kaynar su döküp hafif ateşte haşlayın ve suyunu çektirin 1.
- Bir tepsiye boşaltın, unu ekleyip iyice yoğurun 1.
- Avuç içinde sıkarak köfteleri hazırlayın 1.
- 1 su bardağı kaynar su koyduğunuz tencereye köfteleri ekleyin ve pişirin 1.
- Sularını çekince ocaktan indirin, servis tabağına alın 1.
- Hafifçe süzülmüş yoğurdu çatalla çırparak köftelerin üzerine dökün 1.
- Diğer tarafta 2 kaşık yağda kavurmayı ve bir tatlı kaşığı pul biberi sos yaparak yoğurdun üzerine dökün 1.
Ayrıca, Kürt köftesini kıyma ve çeşitli baharatlarla da hazırlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: