En güzel Kürt köftesini yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: 1 kg köftelik bulgur; 2 baş soğan; tuz, iki tutam reyhan; 2 kaşık un; süzülmüş yoğurt; 3 diş sarımsak; kavurma (küçük parçalar halinde doğranmış); 2 kaşık yağ. Yapılışı: 1. Ufak doğranmış soğanları tencereye koyun, üzerine bulgur, reyhan ve tuzu ekleyin. 2. Yeterince kaynar su döküp hafif ateşte haşlayın ve suyunu çektirin. 3. Bir tepsiye boşaltın, unu ekleyip iyice yoğurun. 4. Avuç içinde sıkarak köfteleri hazırlayın. 5. 1 su bardağı kaynar su koyduğunuz tencereye köfteleri ekleyin ve pişirin. 6. Sularını çekince ocaktan indirin, servis tabağına alın. 7. Hafifçe süzülmüş yoğurdu çatalla çırparak köftelerin üzerine dökün. 8. Diğer tarafta 2 kaşık yağda kavurmayı ve bir tatlı kaşığı pul biberi sos yaparak yoğurdun üzerine dökün. Ayrıca, Kürt köftesini kıyma ve çeşitli baharatlarla da hazırlayabilirsiniz.