• Buradasın

    En güzel kremalı patates nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel kremalı patates yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 3-4 adet patates 1;
    • 1 paket krema (200 ml) 13;
    • yarım su bardağı süt 15;
    • kaşar peyniri 15;
    • tuz 15;
    • karabiber 5.
    Yapılışı:
    1. Patatesleri soyduktan sonra kalın olmayacak şekilde dilimleyin 15.
    2. Kullanacağınız kabı yağlayın ve patatesleri tuzladıktan sonra kaba dizin 15.
    3. Patatesleri çok sıkışık olmayacak şekilde, eğimli olarak dizin 15.
    4. Üzerine sütü ve kremayı dökün 15.
    5. 160 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin 15.
    6. Daha sonra üzerine ince ince dilimlediğiniz kaşar peynirini ekleyin ve eriyinceye kadar tekrar fırında bekletin 15.
    7. Servis ederken karabiber ya da pul biber ekleyebilirsiniz 15.
    Püf noktaları:
    • Patatesler çok kalın ya da ince olmamalı, orta kalınlıkta dilimlenmeli 135.
    • Patateslerin çok sıkışık dizilmemesi gerekir 15.
    • Tarifte kullanılan sıvı krema 200 ml olarak satılan sıvı kremadır 15.
    • Sıvı krema yerine toz krema ya da krem şanti kullanılmamalıdır 15.
    • Krem şanti ya da pasta yaparken kullanılan kremalar tatlıdır, bu yüzden yemeğin tadını olumsuz etkiler 15.
    • Sıvı krema kullanmak istemeyenler beşamel sos kullanabilir 15.
    • Kaşar peyniri, yemek fırından çıkmadan son 5 dakika içerisinde eklenmelidir 5.
    • Erken eklenen kaşar peyniri yanar ve patateslerin üzerinde çok çabuk kurur 5.
    • Fırında kremalı patates mutlaka sıcak servis edilmelidir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kremalı patatesin içine ne konur?

    Kremalı patatesin içine konabilecek bazı malzemeler: Kaşar peyniri. Muskat cevizi. Sarımsak. Eski kaşar peyniri. Toz kırmızı biber, karabiber, tuz. Ayrıca, tarife tavuk parçaları veya mantar gibi malzemeler de eklenebilir.

    En güzel patates yemeği nasıl yapılır?

    En güzel patates yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; 1 adet büyük boy kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. 2. İncecik doğradığınız kuru soğanı, zeytinyağını koyduğunuz bir tencerede pembeleşene dek kavurun ve ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 3. Patatesleri ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. 4. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 5. Sıcak sıcak servis edin. Patates yemeğine arzuya göre ince ince doğranmış yeşil biber katılabilir ve etsiz olarak da pişirilebilir.

    Patates püresine süt mü krema mı?

    Patates püresine hem süt hem de krema eklenebilir. Süt, patates püresine eklendiğinde daha kremsi ve akışkan bir kıvam sağlar, ayrıca lezzeti zenginleştirir. Krema ise daha yoğun ve zengin bir tat sunar, püreyi daha doyurucu hale getirir.

    En güzel patates graten sosu nasıl yapılır?

    En güzel patates graten sosu için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - 2 su bardağı süt - 1 paket krema - 2 çay kaşığı tuz - Yarım çay kaşığı karabiber - 200 gr kaşar peyniri Yapılışı: 1. Tereyağını tavada eritin ve üzerine unu ekleyerek kavurun. 2. Ardından sütü ekleyin ve hızlıca karıştırın. 3. Kıvam almaya başladığında bir paket krema, tuz ve karabiberi ekleyerek 5 dakika daha pişirin. 4. Hazırladığınız beşamel sosunu patateslerin üzerine dökün. 5. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve patates grateni önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. 6. Sürenin sonunda yağlı kağıdı çıkarın, patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve üzeri kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.

    Patatese hangi sos yakışır?

    Patatesle uyumlu bazı soslar: Ketçap. Mayonez. Tatlı biber sosu. Barbekü sosu. Ranch sos. Guacamole sos. Soğanlı ekşi krema. Ballı hardal. Gravy sos. Peynirli sos.

    Kremalı patateste hangi krema kullanılır?

    Kremalı patates yapımında süt kreması kullanılır. Genellikle 200 ml'lik bir paket krema tercih edilir.

    Kremalı Patates püresi yanına ne gider?

    Kremalı patates püresinin yanına gidebilecek bazı yemekler: Patlıcan kebabı. Klasik köfte. Mantar sote. Güveçte et sote. Mac and cheese. Karnıyarık. Dalyan köfte. Püreli misket köfte. Şinitzel. Püreli dana rosto. Ayrıca, kremalı patates püresi, Tekirdağ köftesi gibi lezzetlerin yanında da en lezzetli eşlikçi olarak sunulabilir.