Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kremalı patates yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 3-4 adet patates 1;
- 1 paket krema (200 ml) 13;
- yarım su bardağı süt 15;
- kaşar peyniri 15;
- tuz 15;
- karabiber 5.
Yapılışı:
- Patatesleri soyduktan sonra kalın olmayacak şekilde dilimleyin 15.
- Kullanacağınız kabı yağlayın ve patatesleri tuzladıktan sonra kaba dizin 15.
- Patatesleri çok sıkışık olmayacak şekilde, eğimli olarak dizin 15.
- Üzerine sütü ve kremayı dökün 15.
- 160 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin 15.
- Daha sonra üzerine ince ince dilimlediğiniz kaşar peynirini ekleyin ve eriyinceye kadar tekrar fırında bekletin 15.
- Servis ederken karabiber ya da pul biber ekleyebilirsiniz 15.
Püf noktaları:
- Patatesler çok kalın ya da ince olmamalı, orta kalınlıkta dilimlenmeli 135.
- Patateslerin çok sıkışık dizilmemesi gerekir 15.
- Tarifte kullanılan sıvı krema 200 ml olarak satılan sıvı kremadır 15.
- Sıvı krema yerine toz krema ya da krem şanti kullanılmamalıdır 15.
- Krem şanti ya da pasta yaparken kullanılan kremalar tatlıdır, bu yüzden yemeğin tadını olumsuz etkiler 15.
- Sıvı krema kullanmak istemeyenler beşamel sos kullanabilir 15.
- Kaşar peyniri, yemek fırından çıkmadan son 5 dakika içerisinde eklenmelidir 5.
- Erken eklenen kaşar peyniri yanar ve patateslerin üzerinde çok çabuk kurur 5.
- Fırında kremalı patates mutlaka sıcak servis edilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: