Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kadayıf tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram tel kadayıf 14
- 250 gram eritilmiş tereyağı 14
- 200 gram ceviz veya fıstık 14
- 2 su bardağı şeker 14
- 2 su bardağı su 14
- Yarım limonun suyu 14
Yapılışı:
- Tel kadayıfı geniş bir kaseye alın ve elinizle ayırarak tereyağını her yerine eşit miktarda yedirin 1.
- Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve üzerine ince bir tabaka halinde kıyılmış ceviz veya fıstığı serpiştirin 1.
- Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine kapatacak şekilde yayın ve hafifçe bastırın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kadayıfın üstü altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
- Bir tencerede su ve şekeri kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin 1. Son 2 dakika içinde limon suyunu ekleyin ve karıştırın 1.
- Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine yavaşça sıcak şerbeti dökün ve şerbetin her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlayın 1.
- Kadayıf tatlısını şerbeti çekmesi için en az 3-4 saat, ideal olarak bir gece dinlendirin 1. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: