• Buradasın

    En güzel etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel etsiz çiğ köfteyi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı ince bulgur 14;
    • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur 1;
    • 2 su bardağı kaynar su 1;
    • 3 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası 1;
    • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 1;
    • 2 orta boy soğan 1;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
    • Yarım çay bardağı nar ekşisi 1;
    • 3 domates 1;
    • 2-3 yemek kaşığı isot 1;
    • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber 1;
    • 2 yemek kaşığı sumak 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 yemek kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. 4 su bardağı bulguru 2 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzerini kapatın 1.
    2. Baharatları da ekleyip karıştırın ve üzerini kapatın 1.
    3. Soğan ve domatesleri rendeleyin 1.
    4. Diğer malzemeleri ekleyip, 20-30 dakika yoğurun 1.
    5. Kıvamını daha iyi ayarlamak için göz kararı biraz daha zeytinyağı ekleyerek 10 dakika elinizle yoğurun, şekillendirip maydanoz ve naneyle süsleyerek servis tabağına alın 1.
    Ayrıca, Kevserin Mutfağı ve Gezginbirchef gibi sitelerden de etsiz çiğ köfte tarifi bulabilirsiniz 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çiğ köfte malzemeleri nelerdir?

    Çiğ köfte malzemeleri şunlardır: 1. Dövülmüş kara et (100 gr). 2. Köftelik ince bulgur (150 gr). 3. Pulbiber (35 gr). 4. Kurusoğan (80 gr). 5. Tuz (3 gr). 6. Tarçın (2 gr). 7. Maydanoz (40 gr). 8. Yeşil soğan (40 gr). 9. Taze sarımsak (20 gr). 10. Domates salçası (25 gr). 11. Karabiber (2 gr). Ayrıca, isteğe bağlı olarak isot ve nar ekşisi de eklenebilir.

    Çiğ köfte yaparken çiğ et yerine ne kullanılır?

    Çiğ köfte yapımında çiğ et yerine vejetaryen veya vegan malzemeler kullanılabilir. Bunlar arasında: Soya kıyması. Sebzeler (örneğin, domates salçası ve biber salçası). Ayrıca, lezzet arttırıcı olarak hazır toz bulyon da kullanılabilir.

    Acısız çiğ köfte nasıl yapılır?

    Acısız çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler: 5 su bardağı köftelik bulgur; 6 adet orta boy patates; 1,5 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası (acı sevmeyenler tatlı biber salçası kullanabilirler); 1 tatlı kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı isot (isteğe göre baharatları fazlada kullanabilirsiniz); 2 diş sarımsak; 2 adet rendelenmiş kuru soğan; 2 adet rendelenmiş domates; 3 adet minik doğranmış biber; 1 demet taze maydanoz; 1 demet taze soğan; 2 çorba kaşığı nar ekşisi; Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ ve zeytinyağı karışık; Yeterince tuz (ben 1,5 tatlı kaşığı kullandım). Yapılışı: 1. Patatesleri soyup yıkayın ve bol suyla haşlayın. 2. Sıcak sıcak hiç soğutmadan ince bulguru ilave edip önce tahta bir kaşıkla, sonra elinizle yoğurun. 3. Rendelenmiş sarımsağı, baharatları, salçayı, yağı ve tuzu patatese ilave edip çok iyi yoğurun. 4. İçine biber, domates ve kuru soğanı ilave edin. 5. Yoğurduğunuz bulgurun tadına bakarak, eğer yumuşamamışsa, bulgur yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin. 6. En son maydanozu ve soğanı ilave edin ve biraz daha yoğurun. 7. Patatesli çiğ köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verip sıkarak servis tabağına alın. 8. Limon, kıvırcık ve domatesle beraber servis yapın. Afiyet olsun.

    Çiğ köfte etsiz olur mu?

    Evet, çiğ köfte etsiz olarak da yapılabilir.

    Çiğ köftenin püf noktası nedir?

    Çiğ köftenin püf noktaları şunlardır: 1. Malzeme Seçimi: Çiğ köfte için esmer bulgur ve kaliteli malzemeler kullanmak önemlidir. 2. Bulgurun Islatılması: Bulguru bir kabın içine alıp üzerine kaynar su ekleyerek 15-20 dakika bekletmek gerekir. 3. Baharatlar: İsot, tuz, pul biber ve kimyon gibi baharatların dengeli kullanımı çiğ köftenin lezzetini artırır. 4. Soğanların Doğranması: Soğanları başka bir kapta doğrayıp suyunu süzdükten sonra çiğ köfteye eklemek, suyun salıp acılık yapmasını önler. 5. Tüm Malzemelerin Yedirilmesi: Tüm malzemeleri teker teker ekleyip bulgura iyice yedirmek, çiğ köftenin kıvamını ve tadını belirler. 6. Dinlenme Süresi: Yoğurduktan sonra çiğ köfteyi en az yarım saat dinlendirmek, lezzetlerin birbirine geçmesini sağlar.

    Çiğ köfte neden çiğ denir?

    Çiğ köfte, içinde kullanılan etin çiğ olmasından dolayı bu ismi almıştır.

    En iyi çiğ köfte hangi yöreye ait?

    En iyi çiğ köfte, Şanlıurfa ve Adıyaman yörelerine aittir.