Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ekmek arası köfteyi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma 23;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 4 yemek kaşığı galeta unu 2;
- 1 adet büyük boy yumurta 2;
- 2 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2;
- 2 adet somun ekmek 2;
- 8 dilim domates 2;
- 1/2 adet kuru soğan 2;
- 1 tatlı kaşığı sumak 2;
- 1 tutam maydanoz (kıyılmış) 2.
Yapılışı:
- Derin bir kaba kıyma, 1 adet yumurta, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ve galeta ununu ekleyin 2.
- Baharatları da ekleyerek tüm malzemeleri 10 dakika yoğurun 2.
- Macun kıvamına gelen köfte harcını, buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin 2.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın 2.
- Elinizi suya batırdıktan sonra ufak köfteler hazırlayıp elinizle yassı şekli verin 2.
- Önceden hafif yağlanıp kızdırılmış bir ızgara ya da tercihen döküm bir tavaya alın 2.
- Arkalı önlü ters çevirerek yüksek ateşte pişirin 2.
- Somun ekmeği ikiye bölün ve her bir parçayı da yarıya kesin 3.
- Sumaklı ve maydanozlu soğanı içine yerleştirip domates dilimleri ekleyin 3.
- Köfteleri üzerine yerleştirin 3.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: