Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel biftek pişirme yöntemleri şunlardır:
- Mühürleme: Bifteği yüksek ateşte tavaya koyup her iki tarafını 3-4 dakika mühürlemek, dış yüzeyde güzel bir karamelizasyon oluşturur 23.
- Fırında Pişirme: Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1,5 saat pişirmek, etin yumuşak kalmasını sağlar 3.
- Izgara: Izgarada pişirerek etin dış kısmının çıtır çıtır olmasını ve iç kısmının sulu kalmasını sağlamak 4.
- Tencerede Pişirme: Tencereye zeytinyağı koyup bifteği arkalı önlü mühürledikten sonra baharatlayarak 2-3 dakika pişirip, üzerine domates sosu dökerek kısık ateşte 20 dakika pişirmek 3.
Pişirme öncesi öneriler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: