Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En faydalı kemik suyunu yapmak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Malzemeler: Dana veya kuzu kemiklerinin ilikli kısımları kullanılmalıdır 12.
- Ön Hazırlık: Kemikleri soğuk suda yıkayın ve fırın tepsisine dizerek 200 derecede 15 dakika pişirin 3. Bu adım, kemiklerdeki yağ ve et parçalarını arındırır 3.
- Pişirme: Kemikleri üzerini geçecek kadar temiz içme suyu ile orta ısıda bir taşım kaynatın 3. Kaynama başlamadan önce tencereye yarım fincan sirke ekleyin 3.
- Kaynatma: Düdüklü tencerede kemiklerin üstünü örtecek ve birkaç parmak üstüne çıkacak kadar su koyarak 9-10 saat boyunca en düşük kaynatma seviyesinde pişirin 3.
- Süzme: Pişirme işlemi bitince kemikleri ve baharatları ayırarak süzün 3.
- Saklama: Kemik suyunu buzdolabında 3-5 gün, dondurucuda ise 6 aya kadar saklayabilirsiniz 1.
Kemik suyunun faydalarından yararlanmak için haftada en az iki kez tüketilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: