Antep usulü ekşili köfte yapımı için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı ince bulgur; 1 çay bardağı irmik; 1 adet küçük soğan (çok küçük doğranmış); Tuz; Karabiber; 1 tatlı kaşığı acı biber salçası; 2 yemek kaşığı un; Haşlanmış et ve nohut suyu; 2 yemek kaşığı salça; 1 yemek kaşığına yakın sumak ekşisi (limon suyu da kullanılabilir). Yapılışı: 1. İnce bulgur ve irmik, soğuk suyla ayrı ayrı ıslatılır ve 15 dakika bekletilir. 2. Islanan bulgur ve irmik karışımına küçük doğranmış soğanlar, tuz, karabiber, acı biber salçası eklenip iyice yoğrulur. 3. Un ve yumurta eklenerek yoğurmaya devam edilir. 4. Yoğurma işleminden sonra, misketten küçükçe yuvarlanan köfteler hazırlanır. 5. Hazırlanan köfteler kaynar suda 5 dakika haşlanır ve süzülür. 6. Kaynamış et nohut suyuna salça ve ekşi eklenir. 7. Köfteler de eklenip 5-10 dakika kadar kaynatılır ve altı kapatılır. 8. Zeytinyağında ısıtılan nane eklenip altı kapatılır ve tencereye eklenir. Afiyet olsun!