Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşili balığın içine konan malzemeler şunlardır:
- 1 adet mercan balığı 12;
- 3-4 diş taze veya kuru sarımsak 12;
- 1 yemek kaşığı salça 12;
- 1 yemek kaşığı un 12;
- Tuz ve karabiber 12;
- Yarım çay bardağı kızartmak için sıvı yağ 12;
- Yarım limon 12.
Hazırlanışı: Balıklar temizlenip tuzlandıktan sonra yarım saat bekletilir 1. Bir tavada sıvı yağ kızdırılır ve balıklar unlanmış olarak eklenerek hafif pişirilir 12. Başka bir kapta un pembeleştirilir, az miktarda su ve salça eklenerek kaynayan bir sos hazırlanır 12. Az pişirilmiş balıklar bu sosun içine alınır, doğranmış sarımsaklar eklenir ve ocak kapatılmadan hemen önce limon suyu eklenerek sıcak şekilde servis edilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: