• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Ekmek neden yağa banılır?

    • Gıda
    • Pişirme
    • MalzemeKullanımı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown loaf of freshly baked Turkish bread sits on a wooden cutting board, its crust glistening with a light brush of melted butter, while a small bowl of golden olive oil and a pat of creamy butter rest beside it, evoking comfort and rich flavor.
    Ekmeğin yağa banılmasının birkaç nedeni vardır:
    • Lezzet ve aroma: Tereyağı veya zeytinyağı gibi yağlar, ekmeğe zengin ve karakteristik lezzetler katar 12.
    • Nem ve yumuşaklık: Yağlar, ekmeğin daha yumuşak ve nemli kalmasını sağlar, bu da kabarmayı destekler ve kurumayı önler 14.
    • Gevreklik: Bazı yağlar, ekmeğin daha gevrek bir dokuya sahip olmasını sağlar 12.
    • Raf ömrü: Yağ, ekmeğin bayatlama sürecini yavaşlatarak raf ömrünü uzatır 4.
    Ekmek yapımında yağ kullanımı, elde edilmek istenen lezzet ve dokuya göre değişir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. qastack.info.tr
        1
      2. ustayemektarifleri.com
        2
      3. ekmekkursu.com
        3
      4. burduryenigun.com
        4
      5. hurriyet.com.tr
        5
    • Yağa banma işlemi ekmek pişirme süresini nasıl etkiler?

    • Ekmek yapımında hangi yağlar tercih edilir?

    • Gluten oluşumu nasıl yavaşlatılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek banma ne anlama gelir?

    Ekmek banmak, ekmeği, bisküviyi veya başka unlu mamul ürünlerini bir sıvıya batırarak tüketmek anlamına gelir. Ayrıca, "yemeğe ekmek banmak" deyimi, yemeğin tadını çıkarmak için yapılan bir eylem olarak da kullanılır. "Ekmeği tuza banmak" deyimi ise, çok az bir katıkla yetinmek veya çok büyük sıkıntılara katlanmak anlamlarına gelir.
    • Dil
    • Atasözleri
    • Anlamlar
    5 kaynak
    A warm, golden loaf of freshly baked Turkish bread on a wooden cutting board, with a small bowl of melted butter and a bottle of sunflower oil beside it, evoking a cozy kitchen scene.

    Ekmek yağlamada hangi yağ kullanılır?

    Ekmek yağlamada tereyağı veya sıvı yağlar (örneğin, ayçiçek yağı, zeytinyağı) kullanılır.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    5 kaynak

    Yağlı ekmek sağlıklı mı?

    Yağlı ekmek, sağlıklı bir besin olarak değerlendirilmez. Yağlı ekmeğin 100 gramında 83,23 gram yağ bulunmaktadır. Yüksek yağ içeriği, kilo alımına ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Sağlıklı bir ekmek seçimi için tam tahıllı, lif ve besin değeri yüksek ekmekler tercih edilmelidir.
    • Sağlık
    • Beslenme
    • Karbonhidratlar
    • Yağlar
    5 kaynak

    Yağlama için hangi ekmek kullanılır?

    Yağlama için kullanılan ekmek, şebit ya da lavaş olarak adlandırılır. Yağlama, ince açılmış hamurların arasına kıymalı, baharatlı harç kat kat dizilerek hazırlanan ve sarımsaklı yoğurtla servis edilen geleneksel bir Kayseri yemeğidir. Ayrıca, bazı fırınlar şebit benzeri mayalı yufkayı hazır olarak satabilir. Yağlama yapımında kullanılan hamur için ise aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir: yemek.com; hayfene.com; nefisyemektarifleri.com.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Ekmek
    • TürkMutfağı
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"e9zx0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fekmek-neden-yaga-banilir-672335007%3Flr%3D213%26ncrnd%3D38577","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9376658841756891142","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756891175444353-6914370042246455250-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-68-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e9zxw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"e9zx1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e9zxw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"e9zx2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Ekmeğin yağa banılmasının birkaç nedeni vardır:**\n\n* **Lezzet ve aroma**: Tereyağı veya zeytinyağı gibi yağlar, ekmeğe zengin ve karakteristik lezzetler katar [```1```](https://www.ekmekkursu.com/post/ekmek-yap%C4%B1m%C4%B1nda-kullan%C4%B1lan-ya%C4%9F-t%C3%BCrleri-lezzet-ve-dokuya-yolculuk)[```2```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/ekmek-yapmnda-yag-kullanlr-m).\n* **Nem ve yumuşaklık**: Yağlar, ekmeğin daha yumuşak ve nemli kalmasını sağlar, bu da kabarmayı destekler ve kurumayı önler [```1```](https://www.ekmekkursu.com/post/ekmek-yap%C4%B1m%C4%B1nda-kullan%C4%B1lan-ya%C4%9F-t%C3%BCrleri-lezzet-ve-dokuya-yolculuk)[```4```](https://www.drinkfood.biz/tr/cooking-baking/baking-techniques/1017056116.html).\n* **Gevreklik**: Bazı yağlar, ekmeğin daha gevrek bir dokuya sahip olmasını sağlar [```1```](https://www.ekmekkursu.com/post/ekmek-yap%C4%B1m%C4%B1nda-kullan%C4%B1lan-ya%C4%9F-t%C3%BCrleri-lezzet-ve-dokuya-yolculuk)[```2```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/ekmek-yapmnda-yag-kullanlr-m).\n* **Raf ömrü**: Yağ, ekmeğin bayatlama sürecini yavaşlatarak raf ömrünü uzatır [```4```](https://www.drinkfood.biz/tr/cooking-baking/baking-techniques/1017056116.html).\n\nEkmek yapımında yağ kullanımı, elde edilmek istenen lezzet ve dokuya göre değişir [```1```](https://www.ekmekkursu.com/post/ekmek-yap%C4%B1m%C4%B1nda-kullan%C4%B1lan-ya%C4%9F-t%C3%BCrleri-lezzet-ve-dokuya-yolculuk).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://qastack.info.tr/cooking/4032/what-job-is-the-fat-doing-when-i-prepare-bread-dough-and-what-to-expect-if-i-use-the-wrong-amount","title":"Ekmek Hamuru Hazırlarken Yağ Ne İşe Yarar ve Yanlış...","shownUrl":"https://qastack.info.tr/cooking/4032/what-job-is-the-fat-doing-when-i-prepare-bread-dough-and-what-to-expect-if-i-use-the-wrong-amount","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/ekmek-yapmnda-yag-kullanlr-m","title":"Ekmek Yapımında Yağ Kullanılır mı?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/ekmek-yapmnda-yag-kullanlr-m","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.ekmekkursu.com/post/ekmek-yap%C4%B1m%C4%B1nda-kullan%C4%B1lan-ya%C4%9F-t%C3%BCrleri-lezzet-ve-dokuya-yolculuk","title":"Ekmek Yapımında Kullanılan Yağ Türleri: Lezzet ve Dokuya...","shownUrl":"https://www.ekmekkursu.com/post/ekmek-yap%C4%B1m%C4%B1nda-kullan%C4%B1lan-ya%C4%9F-t%C3%BCrleri-lezzet-ve-dokuya-yolculuk","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.burduryenigun.com/kizartma-yaparken-yaga-ekmek-koymak-neden-mi","title":"Kızartma Yaparken Yağa Ekmek Koymak! Neden mi?","shownUrl":"https://www.burduryenigun.com/kizartma-yaparken-yaga-ekmek-koymak-neden-mi","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/ekmek-neden-hep-yagli-tarafiyla-yere-duser-5228201","title":"Hürriyet: Ekmek Neden Hep Yağlı Tarafıyla Yere Düşer...","shownUrl":"https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/ekmek-neden-hep-yagli-tarafiyla-yere-duser-5228201","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Ekmek neden yağa banılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/malzemekullanimi","text":"MalzemeKullanımı"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Yağa banma işlemi ekmek pişirme süresini nasıl etkiler?","url":"/search?text=Ya%C4%9Fa+banma+i%C5%9Flemi+ekmek+pi%C5%9Firme+s%C3%BCresini+nas%C4%B1l+etkiler%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Ekmek yapımında hangi yağlar tercih edilir?","url":"/search?text=Ekmek+yap%C4%B1m%C4%B1nda+hangi+ya%C4%9Flar+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Gluten oluşumu nasıl yavaşlatılır?","url":"/search?text=Gluten+olu%C5%9Fumu+nas%C4%B1l+yava%C5%9Flat%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Ekmek+neden+ya%C4%9Fa+ban%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A warm, golden-brown loaf of freshly baked Turkish bread sits on a wooden cutting board, its crust glistening with a light brush of melted butter, while a small bowl of golden olive oil and a pat of creamy butter rest beside it, evoking comfort and rich flavor.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-RdHkVO4i964AZH5Q7LNJ/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9376658841756891142","reqid":"1756891175444353-6914370042246455250-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-68-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756891175444353-6914370042246455250-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-68-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e9zxw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"e9zx3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/4815566?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dersimiz.com/deyimler-sozlugu/ekmegini-tuza-banmak-deyimi-15495?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.arabuloku.com/ekmegini-tuza-banmak-ne-demek.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://denizahsap.com.tr/bezdirme-ekmek-hangi-yoreye-aittir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.wikipedia.tr-tr.nina.az/Banmak.html?size=16&stub=1"],"header":"Ekmek banma ne anlama gelir?","teaser":"Ekmek banmak, ekmeği, bisküviyi veya başka unlu mamul ürünlerini bir sıvıya batırarak tüketmek anlamına gelir. Ayrıca, \"yemeğe ekmek banmak\" deyimi, yemeğin tadını çıkarmak için yapılan bir eylem olarak da kullanılır. \"Ekmeği tuza banmak\" deyimi ise, çok az bir katıkla yetinmek veya çok büyük sıkıntılara katlanmak anlamlarına gelir.","href":"/yacevap/c/diger/q/ekmek-banma-ne-anlama-gelir-104713492","tags":[{"href":"/yacevap/t/dil","text":"Dil"},{"href":"/yacevap/t/atasozleri","text":"Atasözleri"},{"href":"/yacevap/t/anlamlar","text":"Anlamlar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/yaglamada-hangi-yag-kullanilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ekmekkursu.com/post/ekmek-yap%C4%B1m%C4%B1nda-kullan%C4%B1lan-ya%C4%9F-t%C3%BCrleri-lezzet-ve-dokuya-yolculuk?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/hangi-yemeklere-hangi-yaglar-uygun?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gunceloku.com/galeri/ekmek-yaparken-yag-kullanilir-mi-3-13711?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.healthierculinary.com/10698681-basic-cooking-oils-in-cooking-which-is-used-for-what?size=16&stub=1"],"header":"Ekmek yağlamada hangi yağ kullanılır?","teaser":"Ekmek yağlamada tereyağı veya sıvı yağlar (örneğin, ayçiçek yağı, zeytinyağı) kullanılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/ekmek-yaglamada-hangi-yag-kullanilir-2943707897","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm, golden loaf of freshly baked Turkish bread on a wooden cutting board, with a small bowl of melted butter and a bottle of sunflower oil beside it, evoking a cozy kitchen scene.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-mJAqgafdSlwbtpDcaDQK/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.besindegeri.gen.tr/yagli-ekmek.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kalori.web.tr/yagli-ekmek-kac-kalori.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gastroyazar.com/gastronomi-kosesi/ekmekvefirincilik/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.doktortakvimi.com/blog/ekmek-yemeli-miyiz?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evrimagaci.org/ekmek-nedir-ekmek-tuketmeli-miyiz-8276?size=16&stub=1"],"header":"Yağlı ekmek sağlıklı mı?","teaser":"Yağlı ekmek, sağlıklı bir besin olarak değerlendirilmez. Yağlı ekmeğin 100 gramında 83,23 gram yağ bulunmaktadır. Yüksek yağ içeriği, kilo alımına ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Sağlıklı bir ekmek seçimi için tam tahıllı, lif ve besin değeri yüksek ekmekler tercih edilmelidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/yagli-ekmek-saglikli-mi-2418423983","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/karbonhidratlar","text":"Karbonhidratlar"},{"href":"/yacevap/t/yaglar","text":"Yağlar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yasiyoruzbuhayati.com/ana-yemekler/et-yemekleri/yaglama-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/masterchef-yaglama-tarifi-yaglama-nasil-yapilir-malzemeleri-neler-kayseri-yaglamasi-mayali-mi-mayasiz-mi-yapilir-42548811?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/ic-anadolu-yemekleri/yaglama-kayseri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/yaglama-8292149/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kayseri-yaglamasi?size=16&stub=1"],"header":"Yağlama için hangi ekmek kullanılır?","teaser":"Yağlama için kullanılan ekmek, şebit ya da lavaş olarak adlandırılır. Yağlama, ince açılmış hamurların arasına kıymalı, baharatlı harç kat kat dizilerek hazırlanan ve sarımsaklı yoğurtla servis edilen geleneksel bir Kayseri yemeğidir. Ayrıca, bazı fırınlar şebit benzeri mayalı yufkayı hazır olarak satabilir. Yağlama yapımında kullanılan hamur için ise aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir: yemek.com; hayfene.com; nefisyemektarifleri.com.","href":"/yacevap/c/yemek/q/yaglama-icin-hangi-ekmek-kullanilir-2467060630","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/ekmek","text":"Ekmek"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e9zxw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"e9zx4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e9zxw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"e9zx5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e9zxw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}