Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmeğin besin değerleri, türüne göre değişiklik gösterir:
- Beyaz ekmek:
- Tam buğday ekmeği:
- 1 dilim (26 gram) tam buğday ekmeği, 63 kalori içerir 3.
- Çavdar ekmeği:
- 1 dilim (26 gram) çavdar ekmeği, 63 kalori içerir 3.
- Kepekli ekmek:
- 1 dilim kepekli ekmek, 11,14 gram karbonhidrat, 1,51 gram protein, 0,38 gram yağ, 1,62 gram lif içerir 4.
Ekmeğin genel besin değerleri arasında kalsiyum, lif, protein, demir ve çeşitli vitaminler (B grubu vitaminler gibi) bulunur 35.
Ekmek, özellikle işlenmiş ve rafine edilmiş olduğunda besin değeri açısından daha düşük olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: