Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ejder tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 124;
- 1,5 su bardağı şeker 125;
- 1 su bardağı irmik 125;
- 1 çay bardağı mavi haşhaş 125;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin 25;
- 1 paket vanilya 125.
Üzeri için:
- Hazır meyve sosu 12;
- 1 kase dondurulmuş kırmızı meyve (frambuaz, böğürtlen, çilek) 2;
- 2 yemek kaşığı nişasta 2;
- 1 çay bardağı su 2;
- Damak zevkine göre şeker 2.
Yapılışı:
- Bir tencereye süt, şeker ve irmiği alıp karıştırarak pişirin 25.
- Kaynamaya yakın haşhaş ve tereyağını ekleyip bir iki taşım kaynatın 25.
- Ocaktan alıp vanilyasını ekleyin 25.
- Kalıptan kolay çıkması için su ile çalkalayıp muhallebiyi kalıba boşaltın 25.
- Buzdolabında soğuduktan sonra ters çevirip meyve sosunu dökün 25.
- Kenarlarına Antep fıstığı döküp servis edin 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: