Buradasın
Ehdişam tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ehdişam tatlısı (Şam tatlısı) yapımı için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı irmik 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 2 su bardağı ceviz (kıyılmış) 1;
- 1 yemek kaşığı tarçın 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 2,5 su bardağı şeker 2;
- 2 su bardağı su 2;
- Yarım limonun suyu 1.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında irmik, şeker, süt, kabartma tozu ve vanilyayı çırpın 1.
- Başka bir karıştırma kabında kıyılmış ceviz, toz şeker ve tarçını iyice karıştırın 1.
- Şerbeti için şekeri ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın, ocaktan alınca limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın 1.
- İrmikli olan harcın yarısını yağladığınız fırın kabınıza dökün 1.
- Üzerine ceviz, tarçın ve şekerden olan karışımın tamamını yayın 1.
- Tekrar irmikli harcı tamamen döküp üzerine yayın 1.
- 1 saat kadar bekletip yer fıstıkları ile süsleyin 1.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkartıp üzerine pekmez ve suyu karıştırıp sürün 1.
- Tekrar fırına verin ve üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın 1.
- Dilimleyin ve şerbetini dökün 1.
- Ilık veya soğuk servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: