Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Edirne satır etinin özellikleri:
- Etin Kaynağı: Trakya Bölgesi’nin güneyinde bulunan Keşan, Enez ve İpsala yerleşkelerinde yetiştirilen kıvırcık cinsi süt kuzularının etinden yapılır 15.
- Beslenme: Bu kuzular doğal ortamda yetiştirilir ve yonca, arpa, buğday, mısır ve kekik gibi katkı maddesi içermeyen doğal gıdalarla beslenir 15.
- Hazırlık: Etin kanı çekilmesi ve yumuşaklık kazanması için 2 gün buzdolabında bekletilir 15. Ardından, satır bıçağı ile dövme yöntemiyle kıyma kıvamına getirilir 15.
- Katkı Maddeleri: Sadece tuz kullanılır, baharat veya başka bir katkı maddesi eklenmez 123.
- Pişirme: Meşe kömüründe, çift taraflı tel ızgara kullanılarak pişirilir 15.
- Görünüm ve Lezzet: Kahverengimsi renkte olup, ağızda lokum gibi yumuşak bir tat bırakır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: