Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düz ve delikli tavalar arasındaki temel fark, tava yüzeyinde bulunan yapı ve kullanım amaçlarıdır:
- Düz tavalar: Yüzeyleri düz olup, et, balık, sebze gibi yiyecekleri kızartmak, sotelemek veya ızgara yapmak için uygundur 2. Eşit ısı dağılımı sağlayarak gıdaların her tarafının düzgün pişmesine yardımcı olurlar 2.
- Delikli tavalar: Tavanın zemininde bulunan simetrik delikler sayesinde hava sirkülasyonu sağlar ve fazla yağı veya suyu süzmek, buharın dışarı atılmasını sağlamak için tasarlanmıştır 12. Bu sayede yiyecekler daha hafif ve sağlıklı hale gelir 2. Yağda kızartma, haşlama ve buharda pişirme işlemlerinde kullanılırlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: