Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dülger Menüer Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kilo dülger balığı 1
- 1 çorba kaşığı soya sosu 13
- 1 çorba kaşığı kapari çiçeği 1
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1
- 2 adet kapya biber 1
- 4-5 adet mantar 1
- 2-3 adet yeşil biber 1
- 1 küçük kase kiraz domates 1
- Yarım demet taze soğan 1
- Garnitür için: haşlanmış patates, roka yaprakları, limon 1
- Kızartmak için sıvı yağ 1
Hazırlanışı:
- Balıkçınıza balığın içindeki beyaz etleri çıkartıp iskeletini daha sonra kullanmak üzere ayırtın 1.
- Balık etlerini parmak şeklinde doğrayın ve soya sosu ile kapari çiçeği ile karıştırıp tatlandırın 1.
- Geniş bir döküm tavayı ocağın üzerinde ısıtın ve tereyağını ilave edin 1.
- Dilimlenmiş mantarları, enine ikiye kesilmiş domatesleri ve irice doğranmış taze soğanları, halka halka doğranmış kapya biberleri ve ince kıyılmış yeşil biberleri ekleyin, birkaç dakika kavurun 1.
- Soya soslu balık etini ilave edin ve 7-8 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın 1.
- Karışımı sıvı yağda kızartılmış balık iskeletinin üzerine yayın ve taze kıyılmış maydanoz serpip garnitürü ile birlikte sıcak sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: