Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dülger Menüer Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kilo dülger balığı 1;
- 1 çorba kaşığı soya sosu 1;
- 1 çorba kaşığı kapari çiçeği 1;
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 2 adet kapya biber 1;
- 4-5 adet mantar 1;
- 2-3 adet yeşil biber 1;
- 1 küçük kase kiraz domates 1;
- Yarım demet taze soğan 1;
- Garnitür için: 1 adet kırmızı soğan, haşlanmış patates, roka yaprakları, limon 1.
Hazırlanışı:
- Balıkçınıza balığın içindeki beyaz etleri çıkarttırın ve iskeleti daha sonra kullanmak üzere ayırın 1.
- Balık etlerini parmak şeklinde doğrayın ve soya sosu ile kapari çiçeği ile karıştırıp tatlandırın 1.
- Geniş bir döküm tavayı ocakta ısıtın, tereyağını ekleyin 1.
- Dilimlenmiş mantarları, enine ikiye kesilmiş domatesleri, irice doğranmış taze soğanları, halka halka doğranmış kapya biberleri ve ince kıyılmış yeşil biberleri ekleyin, birkaç dakika kavurun 1.
- Soya soslu balık etini ilave edin, 7-8 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın 1.
- Karışımı sıvı yağda kızartılmış balık iskeletinin üzerine yayın, taze kıyılmış maydanoz serpin 1.
- Garnitür ile birlikte sıcak sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: