Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 500 gr kuzu eti (kemikli) 3;
- 1 su bardağı pirinç 3;
- 1 su bardağı nohut 3;
- 2 soğan 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 1 bardak yoğurt 3;
- 1 bardak süt 3;
- 1 yumurta sarısı 3;
- 1 limon 3;
- Tuz, karabiber, pul biber 3;
- Tereyağı ve zeytinyağı 3;
- Maydanoz ve nane (süsleme için) 3.
Hazırlanışı:
- Kuzu etini yıkayın ve tencereye koyun 3. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın 3.
- Haşlanan etin suyundan süzerek kemiklerini ayırın 3. Eti didikleyin ve bir kenara ayırın 3.
- Pirinci ve nohutları yıkayın 3. Tencereye et suyuna pirinci ve nohutları ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin 3.
- Soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayın 3. Tereyağı ve zeytinyağında soğanları kavurun 3. Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika kavurun 3.
- Kavurduğunuz soğanları ve domates salçasını tenceredeki pirinç ve nohutlara ekleyin 3. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın 3.
- Çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin 3.
- Yoğurdu ve sütü çırpın ve çorbaya ekleyin 3. Karıştırın 3.
- Yumurta sarısını limon suyuyla çırpın ve çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın 3.
- Çorbayı kaynatmadan ocaktan alın 3. Maydanoz ve nane ile süsleyerek servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: