Buradasın
Düdüklünün düdüğü kalkınca ne yapılır tavuk haşlama?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklünün düdüğü kalktıktan sonra, düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte 20-25 dakika tavuk haşlama işlemi tamamlanır 34.
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk 3;
- 1 adet soğan 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 2 adet havuç 3;
- 2 adet kereviz sapı 3;
- 1 adet patates 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- 1 defne yaprağı 3;
- 1,5-2 litre su 3.
Yapılışı:
- Tavuğu iyice yıkayın ve temizleyin 3.
- Soğanı ikiye kesin, havuçlar, kereviz saplarını ve patatesleri iri parçalar halinde doğrayın 3.
- Düdüklü tencereyi orta ateşte ısıtın ve tavuğu ekleyin 3.
- Tencereye doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve patatesi ve baharatları ekleyin 3.
- Tavuğun üzerini geçecek kadar su ekleyin 3.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdükleme özelliğini açarak yüksek ateşte 20-25 dakika pişirin 3.
Pişirme süresi, tavuğun büyüklüğüne ve parçalarına bağlı olarak değişebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: